image_1

Myšlienka otvoriť taliansku reštauráciu sa zrodila v roku 2005. Rok po roku vo mne dozrievalo presvedčenie, že talianska kuchyňa, uznávaná na celom svete, by mohla šíriť prostredníctvom jedla základné hodnoty, ktoré ju preslávili – tradíciu, rodinu a zmysel pre detail. 
Od neapolskej pizze, pripravenej z pôvodných ingrediencií a s vášňou, ktorú môže priniesť len „rodený Neapolčan“, až po typické jedlá z rôznych regiónov prekrásnej krajiny zvanej Taliansko. Je to krajina bohatá na históriu, kultúru a obetavosť. Nemôžem nespomenúť vína, ktoré popri ponuke jedál vysokej kvality nesmú chýbať a ktoré so cťou predstavím mojej vybranej klientele. Od typického „Líščieho chvosta“ cez vzácne Brunello di Montalcino z kraja Piemontu až po sicílske vína, nevynechajúc Toskánsko či Pugliu. Všetky naše vína sú svedkami vínnej kultúry na vysokej úrovni.

Nakoniec ešte niečo k môjmu posledného výtvoru „Massimo“. Názov evokuje zabudnutú minulosť charakteristickú emotívnou atmosférou. Snažil som sa oživiť ju v interiéri pomocou hry svetiel a obrovskej zväčšeniny fotografie Neapolského zálivu. Spolu vytvárajú prekrásny a veľkolepý efekt „trompe L´oeil“. Hosť nadobúda dojem, akoby sa pred ním práve otváral jeden z najkrajších výhľadov na svete. Pocit transparentnosti a čistoty som chcel umocniť faktom, že kuchyňa a gril sú otvorené a hostia môžu do nich nahliadnuť. Klient môže ochutnávať špeciality mojej kuchyne a mať pocit, že je súčasťou, v centre diania. Som presvedčený, že som spravil maximum preto, aby som Vám vytvoril neopakovateľný zrakový, čuchový a chuťový zážitok v príjemnej, pohostinnej a útulnej atmosfére. Pevne verím a dúfam, že toto všetko bude aj podľa Vašich predstáv. Všetkým Vám želám príjemné posedenie na tomto mieste, ktoré najradšej volám „môj domov“.

Massimo Atanasio