Tiramisu / Mascarpone krém s Lava Top

1.⁠ ⁠Kávovo–amarettový sirup

Suroviny:

  • 500 g horúce espresso
  • 160 g cukor
  • 150 g amaretto

Postup:

  1. Priprav horúce espresso a nalej ho do väčšej misy.
  2. Pridaj cukor a miešaj, kým sa úplne nerozpustí.
  3. Nechaj trochu vychladnúť a potom primiešaj amaretto.
  4. Prikry a odlož do chladničky – sirup sa používa studený na namáčanie piškót alebo korpusu.

2. Mascarpone krém

Suroviny:

  • 200 g vaječné žĺtky
  • 100 g práškový cukor
  • 1000 g mascarpone

Postup:

  1. V miske vyšľahaj žĺtky s práškovým cukrom, až kým zmes nebude svetlá a nadýchaná.
  2. Postupne pridávaj mascarpone a jemne miešaj stierkou, kým nevznikne hladký, krémový základ.
  3. Zakry a odlož do chladničky do momentu použitia.

3. Lava Top krém

Suroviny:

  • 200 g mascarpone krému
  • 150 g smotana na šľahanie (tekutá smotana)

Postup:

  1. Smotanu vyšľahaj do polotuhej konzistencie.
  2. Jemne primiešaj mascarpone krém.
  3. Miešaj, kým nevznikne jemný, lesklý krém – ideálny na vrch dezertu alebo ako ozdobu.
keyboard_arrow_up