Tiramisu / Mascarpone krém s Lava Top
1. Kávovo–amarettový sirup
Suroviny:
- 500 g horúce espresso
- 160 g cukor
- 150 g amaretto
Postup:
- Priprav horúce espresso a nalej ho do väčšej misy.
- Pridaj cukor a miešaj, kým sa úplne nerozpustí.
- Nechaj trochu vychladnúť a potom primiešaj amaretto.
- Prikry a odlož do chladničky – sirup sa používa studený na namáčanie piškót alebo korpusu.
2. Mascarpone krém
Suroviny:
- 200 g vaječné žĺtky
- 100 g práškový cukor
- 1000 g mascarpone
Postup:
- V miske vyšľahaj žĺtky s práškovým cukrom, až kým zmes nebude svetlá a nadýchaná.
- Postupne pridávaj mascarpone a jemne miešaj stierkou, kým nevznikne hladký, krémový základ.
- Zakry a odlož do chladničky do momentu použitia.
3. Lava Top krém
Suroviny:
- 200 g mascarpone krému
- 150 g smotana na šľahanie (tekutá smotana)
Postup:
- Smotanu vyšľahaj do polotuhej konzistencie.
- Jemne primiešaj mascarpone krém.
- Miešaj, kým nevznikne jemný, lesklý krém – ideálny na vrch dezertu alebo ako ozdobu.
keyboard_arrow_up